Thursday, February 22, 2007

Indignació: nou atac de Madrid a les pretensions catalanes.



Madrid, entenent Madrid com l'eix central de l'anomeanda Espanya, torna a fer de les seves per enfonsar a Catalunya. Davant del gran èxit que la campanya del burro català ha tingut a les nostres contrades (una campanya tan burra -joc de paraules facilón, ho sé-, com qualsevol altre), l'Estat espanyol copia de forma descarada i barroera el graciós animal decorador de cotxes, samarretes i altres foteses.

La indignació davant d'aquest fet és molt gran. Quan podrem els catalans ser lliure per desenvolupar les nostres campanyes? Una iniciativa genial, útil (sobretot útil), brillant, de beneficis econòmics incalculables... ara van i ens la copien. El burro espanyol no adopta la forma facial de l'ase animal, sinó d'un ase d'una altra índole, Sánchez Dragó. El presentador del programa nocturn de Telemadrid va sortir d'aquesta forma en pantalla per demanar disculpes per unes declaracions on titllava als ciutadans de Madrid de "bruts" i als immigrants "de ser encara pitjor". Òbviament, els ciutadans de Madrid que no són bruts i els immigrants que no són encara pitjor s'han queixat. Els bruts i els pitjors no s'han pronunciat.

Des de Catalunya, per això, trobem això una excusa barata per robar-nos el nostre signe. Sempre hi ha hagut madrilenys bruts, i immigrants encara pitjor, i mai ningú ha hagut de representar un burro. A més, el poder mediàtic amb el que compta l'enemic estatal és molt gran. Nosaltres, sotmesos al poder de l'Imperi, ens hem de conformar amb samarretes i enganxines, mentres a Madrid ja preparen DVD's recordatoris de la burreria madrilenya.

Esperem que aquesta nova agressió al país no resti desaparcebuda, i el ple del Parlament de Catalunya demostri que els burros de veritat, els autèntics, viuen a Catalunya.

No comments: